Torsdag, 23. august 2012 - af af Preben Petersen

Kronprins Frederik i Bangladesh

Kronprins Frederik i Bangladesh
Kronprins Frederik i Bangladesh
Foto: Red Barnet
Som protektor for Red Barnet besøgte kronprinsen børnearbejdere, og det gjorde et stort indtryk.

I marts besøgte kronprins Frederik børn i Bangladesh, der arbejder som tjenestefolk i private hjem. Besøget skal skabe opmærksomhed om Red Barnets indsamling i Danmark, der finder sted den 2. september.

Frederik besøgte blandt andet et 11-årigt barn, der i seks år har arbejdet i flere forskellige hjem. Kronprinsen mødte også børn, der arbejder på en stålfabrik. Desuden mødte han de børn, som er blevet hjulpet til et bedre liv gennem Red Barnets program "Work2Learn", der samarbejder med bl.a. skandinaviske tekstilvirksomheder om at skabe bedre og mere sikre forhold for børnearbejderne.

Arbejdet fungerer som en praktikplads for børnene, der bliver uddannet i f.eks. syning, så deres forudsætninger for at få arbejde senere i livet bliver langt større. Og ved siden af arbejdet får børnene skolegang.

Sidst på rejsen besøgte kronprins Frederik et slumkvarter, hvor Red Barnet sammen med partnerorganisationen Child Brigade hjælper andre børn med at komme ud af børnearbejde gennem læring om rettigheder og opbygning af netværk.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden