Lørdag, 2. januar 2021 — af Marianne Singer

Kronprins Frederik i fin form til stor prisfest

Kronprins Frederik på scenen under "Sport 2020".
Kronprins Frederik på scenen under "Sport 2020".
Foto: Lars Møller/DR
Kronprins Frederik har en helt særlig rolle ved den store sportsgalla "Sport 2020", der bliver sendt på DR 1 lørdag aften.

Det er en glad og veloplagt kronprins Frederik, seerne lørdag aften kan opleve, når DR 1 klokken 21.00 sender årets store sportsgalla "Sport 2020".

Kronprins Frederik under prisfesten i DR-byen.
Foto: Lars Møller/DR

Under det festlige sportsshow har kronprinsen nemlig endnu engang en af hovedrollerne, når han går op på scenen for at uddele Danmarks fornemste sportspris til "Årets Sportsnavn".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med som dommer

Kronprinsen har sammen med blandt andre Michael Laudrup og Camilla Martin siddet med i dommerkomitéen, der fandt den endelige vinder blandt de tre nominerede sportsnavne.

I år er de nominerede fodboldspiller og landsholdsanfører Pernille Harder, badmintonspiller Viktor Axelsen og landsholdet i banecykling, Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen.

Vigtig pris

Det er 30. gang, at Årets Sportsnavn uddeles.

Siden 2019 har DIF og Team Danmark stået bag prisen, hvortil der også hører 75.000 kroner.

Meldte afbud sidste år

Det store sportsshow, der indeholder både rørende øjeblikke og store følelser, styres i år endnu engang af værtsparret Tina Müller og Josefine Høgh.

Kronprins Frederik sammen med Josefine Høgh.
Foto: Lars Møller/DR

Kronprinsen måtte sidste år melde afbud, fordi han på det tidspunkt, da showet fandt sted, befandt sig i Schweiz, hvor de kongelige børn skulle starte i en international skole i Verbier.

Mange priser

Hele 10 priser uddeles i løbet af aftenen, hvor der udover Årets Sportsnavn også afsløres et nyt medlem til den prestigefyldte Hall of Fame.

Den aktuelle coronasituation har betydet, at "Sport 2020" i år blev afviklet i DR Byen i stedet for en fyldt Jyske Bank Boxen i Herning, som det ellers har været traditionen siden begyndelsen af nullerne, hvor sportshowet blev skabt i samarbejde mellem DR, MCH, DIF, Team Danmark og Sport One.

Store sportsnavne

En lang række idrætsprofiler er i studiet i løbet af aftenen, deriblandt Søren Kragh Andersen, som vandt 14. etape af Tour de France, Cecilie Uttrup, der blandt andet kom på podiet i cykelklassikeren Flandern Rundt og golfspilleren Emily Kristine Pedersen, der scorede hattrick med tre store sejre i træk. Og så kommer far og søn, Kevin og Jan Magnussen, og fortæller om deres Formel 1-karrierer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden