Mandag, 7. marts 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik i godt selskab til arktisk kæmpefest i Grønland

Kronprins Frederik og Kim Kielsen.
Kronprins Frederik og Kim Kielsen.
Foto: Bjørn Stig Hansen/POLFOTO
Der var gang i den i multihallen Inussivik, hvor de arktiske vintersport-leges åbningsceremoni blev afviklet med den danske kronprins blandt tilskuerne.
Kronprins Frederik er protektor for Arctic Winter Games, der afvikles i Nuuk i Grønland, og derfor var han naturligvis æresgæst til de arktiske vinterleges officielle åbningsceremoni søndag aften.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Kronprins Frederik sammen med jagtkammerat

Frederik var i godt selskab med formanden for Landstyret Naalakkersuisut Kim Kielsen til kæmpefesten. Kim har kendt kronprinsen kendt i mange år, og de to har blandt andet været på rensdyrjagt sammen. Rensdyrjagt var dog ikke på programmet i multihallen Inussivik, hvor startskuddet gik klokken 20.00. I den to timer lange åbningsceremoni kunne publikum opleve traditionel trommedans, musik fra Qanoroor Jam fra Qaanaaq, Small Time Giants, Nikolaj Lønstrup, folkedans og maskedans. Og alle deltagerlandes nationalsange blev spillet. VIDEO: De kongelige børn elsker Grønland

Forsinket på grund af storm

Åbningsfesten skulle have været afviklet allerede klokken 12.00 søndag, men da både kronprins Frederik og mange aktive atleter fra arktiske regioner langt væk fra Grønland strandede i Kangerlussuaq på grund af en snestorm, valgte man altså at rykke ceremonien otte timer. Derved nåede alle frem og kunne deltage.

SE BILLEDERNE: Kronprinsparret viser kærligheden i Grønland

GALLERI: Mary og Frederik viser kærligheden i Grønland (Foto: ALLER MEDIA)

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden