Fredag, 13. november 2015 — af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik i sejt selskab til legatfest

Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik lod sig imponere af årets modtagere af Anders Lassen Fondens legater på Livgardens Kaserne i København.

Årets uddeling af legater fra Anders Lassen Fonden foregik på Livgardens Kaserne, hvor kronprins Frederik, der er protektor for Fonden, sørgede for den højtidelige overrækkelse af den prestigefyldte hæder.

Legater til sociale netværk

I år havde Anders Lassen Fonden tildelt henholdsvis Jægerkorpsets og Frømandskorpset Sociale Netværk et legat hver, idet de to netværk yder en formidabel støtte til de pårørende i de to korps. De to netværk består af hustruer eller kærester til de ansatte. De laver arrangementer for familierne, det kan være teater eller lignende, og dermed knyttes der tætte bånd mellem de pårørende. Kronprinsen fik en god snak med et par af de kvindelige repræsentanter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gardehusarregimentets helte

Anders Lassen Fonden uddelte også fire legater til soldater fra Opklaringsbataljonen fra Gardehusarregimentet, der i 2014 var udsendt til Afghanistan. Under en offensiv i 2014 i Afghanistan, udviste de fire legatmodtagere stor handlekraft og initiativ, som fonden har valgt at påskønne.

Kronprins Fredertik lagde ved overrækkelsen ikke ikke skjul på, at han var imponeret af legatmodtagernes brave indsats. Deres indsats under angrebet blev efterfølgende rost af en amerikansk generalmajor. Han forklarede, at indsatsen havde reddet en masse mennesker den dag, selvom angrebet kostede en amerikansk generalmajor livet.

En stor ære

Legatmodtagerne formåede at stoppe angrebet, sikrede området og ydede også livreddende førstehjælp til de sårede uden tanke for deres eget liv. En af legatmodtagerne tog ordet ved den lille, men højtidelige legatfestpå Livgardens kaserne i København.

- Det er en ære for os at blive sat i relation med Anders Lassen, som om nogen er et ikon for den danske kamp under allieret tjeneste i 2. verdenskrig. Hans meritter er velkendte og svære at leve op til. At vi bliver anerkendt af Anders Lassen Fonden er en stor ære for os alle. Tak, sagde en af soldaterne.

Frederik stillede op til gruppefoto

Efter overrækkelsen af legaterne samlede kronprins Frederik alle legatmodtagerne omkring sig til et gruppebillede, hvor kronprinsen smilede med alle de seje damer og herrer omkring sig.

Kronprinsen poserede med legatmodtagerne ved arrangementet på Livgardens Kaserne.
Leif Ernst

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden