9. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik klar til arktiske lege

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik får en fremtrædende rolle ved De Arktiske Lege 2016.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Når Nuuk i Grønland i 2016 er vært for Arctic Winter Games, vil det være med Danmarks royale IOC-medlem kronprins Frederik i en fremtrædende rolle.

Kronprins Frederik har i disse år travlt med at sætte fokus på De Olympiske Lege i rollen som medlem af Den Internationale Olympiske Komité IOC.

Nu får kronprins Frederik så endnu en spændende opgave i samme genre, når han som protektor skal være med til at rette opmærksomheden mode De Arktiske Vinterlege i Grønland næste år.

Kronprinsen er netop blevet udnævnt til protektor for Arctic Winter Games 2016, der har Nuuk som værtsby.

LÆS MERE: Kronprins Frederik søgte ly mod regnen på festaften

Kronprins Frederik vil være tilskuer

Legene afvikles fra 6. til 11. marts, og kronprinsen vil være til stede, når de mange sportsfolk fra arktiske territorier i Grønland, USA, Canada, Norge, Sverige og Finland dyster i 15 vintersportsdiscipliner som blandt andet langrendsskiløb, alpine skiløb, snowboarding og ishockey.

Kronprinsen er selv en særdeles aktiv sportsmand, og han har så sandelig mange gange været i fysisk aktion i Grønland, hvor han har kørt Indlandsisen tynd i hundeslæde som en del af Siriuspatruljen i 2000.

Ved Arctic Winter Games 2016 ventes det dog, at kronprins Frederik udelukkende optræder som tilskuer og naturligvis overrækker medaljer til de bedste af vinter-atleterne.

Nuuk har tidligere været vært

Nuuk har tidligere været vært for De Arktiske Lege.

Det var i 2002.

Arctic Winter games har været afholdt siden 1970.

Læs mere om: