Fredag, 18. maj 2012 - af af Preben Petersen

Kronprins Frederik klar til at droppe EM i fodbold

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kongehuset følger udviklingen i Ukraine og er forberedt på at blive hjemme.

Uroen omkring afviklingen af europamesterskabet i fodbold, som afvikles i fællesskab af Polen og Ukraine, ulmer. Som ofte ved store arrangementer, der tiltrækker bevågenhed, er også EM genstand for politisk opmærksomhed, og især Ukraine står for skud for deres syn på menneskerettigheder. Særligt landets håndtering af fængslingen og den påståede mishandling af den tidligere premierminister Julia Timoschenko har været årsag til kritik.

Kronprins Frederik planlægger at støtte det danske landshold under EM, men ifølge hoffets kommunikationschef Lene Balleby er det ikke sikkert, at kronprinsen tager afsted.

- Kronprinsen planlægger at deltage i Ukraine, men vil naturligvis følge regeringens anbefalinger. Det er almindelig praksis, at kongehuset følger regeringens linje i forbindelse med deltagelse i denne type begivenheder, fastslår hun overfor Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen planlægger indtil videre - ligesom kongehuset - at være til stede ved EM-kampene i Ukraine. Det bliver kulturminister Uffe Elbæks job at repræsentere regeringen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden