16. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik klar til jordskælvsvandring i Nepal

Kronprins Frederik er klar til at tage til Nepal
Kronprins Frederik er klar til at tage til Nepal.
Jeppe Michael Jensen / BILLED-BLADET
Når kronprins Frederik tager til Nepal for at opleve Dansk Røde Kors’ nødhjælpsarbejde, er der jordskælvsvandring i Kathmandu og krævende trekking på sydsiden af Himalaya på det tæt pakkede program.

Kronprins Frederik er i løbet af de næste par dage travlt beskæftiget i Nepal, hvor han skal nærstudere, hvorledes Dansk Røde Kors arbejder med nødhjælp i de områder af landet, som er hårdest ramt af de voldsomme jordskælv fra april og maj i år.

Kronprinsen vil komme til at opleve effekten af støtten til lokalsamfund i form af blandt andet midlertidigt husly. Det har været vigtigt for både kronprins Frederik selv samt for Røde Kors at komme tæt på familier i de jordskælvsramte områder for at tale med dem om, hvordan de kæmper for at genskabe deres liv efter katastroferne.

VIDEO: Kronprins Frederik var dagens mand i Himmerland

Kronprins Frederik skal trekke

Ifølge planen skal den danske delegation med den kongelige deltager fredag besøge en landsby i Lamjung-distriktet på sydsiden af Himalayas mægtige bjergkæde.

Landsbyerne Pachok og Phaleni får besøg af kronprins Frederik, der blandt andet skal på trekking for at studere vandforhold.

Også i hovedstaden Kathmandu blev man hårdt ramt af jordskælvskatastrofen, der kostede over 8000 mennesker livet i Nepal. I Kathmandu skal Frederik på en såkaldt jordskælvsvandring for at se, hvor sårbare hovedstadens bygninger er, når området rammes af skælv. Arbejdsturen rundes af med et besøg i Røde Kors-hovedkvarteret i Kathmandu.

BILLED-BLADET er med kronprinsen på turen.

LÆS MERE: Kronprins Frederik på australsk liste over mænd med stil

Læs mere om: