Kronprins Frederik løfter arven efter sin far og morfar

Kronprins Frederik. 

Kronprins Frederik. 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

For kronprins Frederik må det være noget helt særligt at være protektor for Københavns Drengekor, som et par markante familiemedlemmer før ham også har været protektor for.

Torsdag, 2. maj 2019 - af Ulrik Ulriksen
Kronprins Frederik har sagt ja tak til at være protektor for Københavns Drengekor Det Kongelige Kantori. Kronprinsen overtager dermed protektionen efter sin far prins Henrik, som var korets protektor fra 1972 og frem til sin død. Tidligere har også kronprinsens morfar kong Frederik 9. været protektor for koret.
 

Sang til kronprinsparrets bryllup

Københavns Drengekor blev i sin nuværende form dannet i 1924 og er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium og Københavns Domkirke, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary for snart 15 år siden blev gift. Københavns Drengekor har traditionelt sunget ved flere større begivenheder i det danske kongehus, herunder kronprinsparrets bryllup i 2004.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Frederik var 2. sopran i skolekoret

Kronprins Frederik er særdeles glad for sang og musik, og han har faktisk også selv sunget i kor. På Krebs’ Skole var kronprinsen en del af skolekoret, som bestod af både drenge og piger. Frederik gjorde det fint som solid 2. sopran.

Kronprins Frederik og dronning Margrethe