Torsdag, 9. januar 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik med til kæmpe ungdomsfest i Schweiz

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For kronprins Frederik bliver den næste tid i Schweiz meget travl. Frederik skal som IOC-medlem følge afviklingen af ungdommens Olympiske Lege i området nær Verbier. Der er OL- åbningsceremoni i aften.

Kronprinsfamilien er flyttet til Verbier i Schweiz for en kort bemærkning, og deres nye hverdag i de schweiziske Alper byder på herlig travlhed.

Frederik på IOC-job

Kronprins Frederik er medlem af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, og han har været med i forberedelserne til ungdommens vinter-Olympiske Lege, der har Lausanne som værtsby.

Derfor er det naturligt, at han tæt over de næste par uger følger afviklingen af det enorme sportsarrangement.

Torsdag aften er der kæmpe åbningsceremoni med deltagelse af tusindvis af internationale unge atleter.

Frederik til åbningsfesten

Åbningsfesten med kronprinsen som deltager finder sted i Vaudoise Aréna Lausanne bare halvanden times kørsel fra Verbier, hvor Frederik og Mary og deres fire børn har et huse eller et chalét, som det hedder i Schweiz.

Fascinerende alpine konkurrencer

Noget af det mest fascinerende ved et vinter-OL er de alpine ski-konkurrencer, og de afvikles i området Les Diablerets ganske tæt på Verbier, hvor kronprinsparret altså bor sammen med deres fire børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent.

kronprinsesse mary

Kronprinsfamilien under fotograferingen i Verbier. 

Foto: Martin Høien

Frederik følger medaljekampen

Hele weekenden er der slalom og styrtløb på OL-programmet nær Verbier, og her vil kronprinsen med overvejende sandsynlighed være til stede som IOC-medlem for at følge de unge atleters kamp for medaljer.

Store oplevelser på OL-pisten

 Hvis Mary og børnene ikke har andet for, kan det bestemt også tænkes, at de tager med Frederik til Les Diablerets bare en times kørsel fra Verbier for at heppe lidt på et par af de lokale favoritter eller de danskere, som deltager.

Finale den 22. januar

Kronprins Frederik er travlt optaget af som IOC-medlem at overvære ungdomslegene helt til afslutningsceremonien, som finder sted den 22. januar.

Meget mere om kronprinsfamilien i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse meget mere om kronprinsfamiliens nye liv i den schweiziske ski-by Verbier, hvor de ejer et hus, og hvor prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent netop er begyndt i vinterskole.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden