4. apr. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik modtaget som helt efter ekstremt skiløb i Grønland

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Ane Carlsen
Det var en glad og udmattet kronprins Frederik, der gled over målstregen efter sidste etape af Arctic Circle Race i Grønland.

Danmarks royale deltager i Arctic Circle Race fik ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq en heltemodtagelse, da han gled over målstregen efter den tredje og sidste etape af verdens hårdeste langrendsskiløb. Arctic Circle Race over 160 kilometer i Grønland blev ganske vist vundet af hjemmebanefavoritten Martin Møller i den imponerende tid ni timer, 54 minutter og 38 sekunder, men det var kronprins Frederik, der fik den allervarmeste velkomst af de mange lokale fans.

LÆS MERE: Se alle billederne - kronprinsfamilien på ski

Frederiks fine tid

Kronprinsen kom i mål efter 160 kilometer over tre dage i tiden 16 timer, ni minutter og 17 sekunder. Han kom ind på en solid nummer 52. plads og holdt således den fine placering i feltet under det barske løb. Kronprins Frederik kørte opløbsstrækningen i fin stil, og han blev de sidste par hundrede meter tiljublet af de mange tilskuere, der nød både skiløb og solskin.

Et ordentligt isbjørnekram

Kronprins Frederik fik et ordentligt isbjørnekram af en lokal kvinde, da han lige var kommet i mål, og så smilede han selvfølgelig. Glad og udmattet så han ud og med tydelige tegn i ansigtet på, at solen havde været fremme det meste af skituren. Frederik sagde undervejs i løbet, at det havde været en udsøgt fornøjelse at opleve Grønland så skarpt og smukt i forbindelse med Arctic Circle Race-arrangementet.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: