26. feb. 2013
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik møder rumænsk basketball-helt

Det er to sportsglade profiler, der mødes ansigt til ansigt på Amalienborg tirsdag eftermiidag.

Kronprins Frederik er regent, mens hans mor dronning Margrethe er udenlands, så derfor har han fået opgaven at modtage Rumæniens premierminister Victor-Viorel Ponta, 40, i audiens i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg tirsdag eftermiddag.

Det er første gang, at den sportsglade premierminister er på officiel visit i Danmark, og selvom det selvfølgelig havde været en stor ære for ham at møde dronningen, så er Victor-Viorel Ponta nok ikke utilfreds med at møde den bare fire år ældre Frederik.

Premierministeren og kronprinsen har i hvert fald mere til fælles end Ponta og Margrethe har. Især den brændende interesse for sport både som aktiv og fan har Frederik og ministeren til fælles. Victor-Viorel Ponta var som ung en særdeles talentfuld elite-basketballspiller, og han tørnede ud for hærens klub Steua Bukarest, som i øvrigt også er kendt for sit stærke fodboldhold.

I 1989 var Ponta blandt profilerne på Steuas mandskab, der vandt den internationalt højt respekterede rumænske liga. Mon ikke premierministeren fortæller kronprinsen et par basketball-anekdoter i løbet af audiensen, og så kan det jo tænkes, at kronprinsen kvitterer med et par højdepunkter fra sit eget aktive idrætsliv. Måske med et par anekdoter fra sin karriere på Øregård Gymnasiums baskethold fra 1984-86.

Læs mere om: