9. okt. 2021
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik nævnte sin kære svigerfar: Det her ville Marys far elske

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

En veloplagt kronprins Frederik nævnte på sød vis sin svigerfar, John Donaldson, da han var med til at indvie det nye læringscenter LIFE Campus i Lyngby fredag eftermiddag.

En begejstret kronprins Frederik indviede fredag eftermiddag det nye store læringscenter LIFE Campus i Kongens Lyngby.

Under sin tale til de mange fremmødte forklarede han, hvorfor han er sikker på, at også hans svigerfar, John Donaldson, 80, ville elske centeret, der skal være med til at vække børn og unges interesse for naturvidenskab.

Se den dejlige video med kronprins Frederik, der taler om sin svigerfar i toppen af artiklen

Dejlig dag

John Donaldson er pensioneret professor i anvendt matematik, hvor det handler om at løse konkrete problemer på den mest optimale måde mere end det teoretiske aspekt.

Under sit besøg var kronprinsen særdeles aktiv og udover sin stærke tale, hvor han storroste de nye faciliteter, plantede han også en stikling fra Kongeegen i stedets have og deltog i et spændende eksperiment i godt selskab med Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden, hvor kronprinsen kom med en sjov henvisning til filmaktuelle James Bond.

Eventyrligt lærested

LIFE står for Læring, Ideer, Fascination og Eksperimenter og er et landsdækkende undervisningsinitiativ drevet af LIFE Fonden, der blev etableret i december 2020.

Formålet med LIFE er at bidrage til at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskaben.

Det nye LIFE Campus indeholder blandt andet undervisningslaboratorier, hvor skoleklasser kan arbejde eksperimenterende med naturfaglige problemstillinger.

Det 5.400 m2 store LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Læs mere om: