16. jun. 2017
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik og kronprins Naruhito ærede faldne soldater

Kronprins frederik
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Under kronprins Frederik og Japans kronprins Naruhitos besøg på Kastellet i København lagde de en smuk krans til minde om faldne soldater.

Vejret skiftede mellem solrigt og overskyet, da kronprins Frederik og den japanske kronprins Naruhito begyndte dagens program på Kastellet i det indre København.

En smilende kronprins Frederik tog imod den japanske æresgæst, og derefter inspicerede de veloplagt ærekommandoet sammen.

Alvorlige miner

Minerne hos de to kronprinser blev dog mere alvorlige under kransenedlæggelsen ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats efter 1948, der er placeret på Prinsessens Bastion.

Monumentet er en anerkendelse af den indsats, som danske udsendte har gjort for Danmark i internationale missioner siden 1948.

Under den højtidelige handling rettede kronprins Frederik og den japanske kronprins i stærkt fælleskab det rød-hvide bånd på kransen med påskriften "The Crownprince of Japan".

Rum for de efterladte

Derefter viste chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst Mads Rahbek, de to kronprinser videre på den anden siden af monumentet, hvor en vågeild markerer de nuværende udsendte.

Sidste stop under besøget var det tredje rum, der er omkranset af syv kanter og en åbning, som er tiltænkt de efterladte.

Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Læs mere om: