5. dec. 2018
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til stor fejring i udlandet

kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Arkivfoto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der venter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary et travlt og spændende program, når de torsdag og fredag er i Letland til en helt særlig fejring.

Der vil være fuld fart på, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary torsdag den 6. december begynder deres program i Letlands hovedstad Riga.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er i landet for at deltage i fejringen af Letlands 100-år selvstændighed og har på halvandet døgn hele 14 punkter i programmet.

Fejret fra morgenstunden

Allerede på førstedagen bliver der fejret fra morgenstund, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary bliver budt officielt velkommen af det lettiske præsidentpar Raimonds Vējonis og Iveta Vējone på slotspladsen ved Riga Slot.

Efter besøget på slottet er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary klar til at tage videre til Frihedsmonumentet i Riga, hvor de lægger en krans sammen.

Kronprinsparret til festlig aften

Om aftenen bliver det rigtigt festligt, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary først deltager i en reception i koncerthuset Great Guild og derefter overværer en koncert med det danske symfoniorkester Concerto Copenhagen.

Dagen slutter samme sted som den begyndte med en officiel middag på Riga Slot med det lettiske Præsidentpar som værter.

Fokus på kunst og design

Næste dag fortsætter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deres besøg med flere interessante punkter.

Først har kronprins Frederik og kronprinsesse Mary flere arrangementer med fokus på kunst og design.

Mary og Frederik deler sig op

Derefter deler kronprinsparret sig op, således at kronprins Frederik besøger en udstilling af dansk design og møder danske virksomheder på Art Museum Riga, mens kronprinsesse Mary er æresgæst hos NGO’en Center Dardedze, der arbejder for en barndom uden misbrug.

Sidste punkt i programmet bliver et fællesbesøg på Det Nationalhistoriske Museum, hvor de skal se udstillingen “A Century of Latvia”, der illustrerer Letlands 100-års selvstændighed på forskelig vis.

Under besøget bliver kronprinsparret ledsaget af kulturminister Mette Bock.

Læs mere om: