Søndag, 4. september 2016 - af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil hylde udsendte soldater

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
For kronprinsparret har den 5. september en helt særlig betydning. Den dag er de med til at hylde Danmarks udsendte soldater ved en officiel flagdag.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har ved flere lejligheder sat fokus på den store indsats, som danske soldater gør, når de er sendt på mission i udlandet. Især på flagdagen den 5. september hvert år har medlemmer af kongehuset deltaget i hyldesten af Danmarks udsendte.

I 2009 blev flagdagen højtideligheden holdt for første gang. Lige siden har den dato haft en helt speciel betydning for mange, heriblandt kronprinsparret.

Kronprinsparret var dybt berørte

Det har været tydeligt, at kronprinsparret optræder med stort engagement, når de har deltaget i flagdagen. Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har de tidligere år virket berørte af at være sammen med soldater og deres pårørende på dagen, der traditionen tro afsluttes med parade på Christiansborg Slotsplads i København.

Læs artiklen: Mary tog Frederiks hånd

Ved paraden i 2014 viste kronprinsparret deres følelser helt åbent, og Mary holdt på et tidspunkt Frederik i hånden, da det blev allermest emotionelt i forbindelse med taler og fællessang.

Vigtig anerkendelse af soldaternes indsats

Flagdagen på mandag er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. Programmet byder på en kransenedlæggelse ved monumentet på Kastellet, en mindegudstjeneste i Holmens Kirke for Danmarks faldne samt en parade på Christiansborg Slotsplads for årets udsendte. 

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret lagde krans for faldne soldater

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden