11. jun. 2020
Af Pia Meisner

Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen: Her kender de hinanden fra

Mikkel Beha Erichsen og kronprins Frederik
Mikkel Beha Erichsen og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik har mødt Mikkel Beha Erichsen mange gange før. Blandt i forbindelse med OL i Brasilien i 2016, hvor kronprinsen var gæst i TV 2's OL-studie.

Kronprins Frederik får uden tvivl nogle hyggelig dage ombord på skibet Wallenberg sammen med Mikkel Beha Erichsen og sejlerens sympatiske familie.

Tv-værten og kronprinsen har mange fælles interesser - blandt andre sejlads og dykning - så der bliver formentlig nok at snakke om for de to eventyrlystne herrer.

Til OL i Rio

52-årige kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen, 53, har efterhånden mødt hinanden mange gange.

https://imgix.billedbladet.dk/web1_1.jpg
Foto: Jesper Sunesen

Blandt mødtes de under OL i Rio de Janeiro i Brasilien i 2016. Her var kronprinsen gæst i TV 2's sejlsportsstudie, hvor Mikkel Beha Erichsen var vært og kommenterede sejlsport sammen med sin ældste søn, Emil Midé Erichsen.

Ombord på Nordkaperen

Sejlturen med Wallenberg i disse dage er ikke først gang, at kronprins Frederik er ombord på et af familien Beha Erichsens skibe.

For nogle år siden besøgte kronprinsen Mikkel Beha Erichsens far, eventyreren Troels Kløvedal, ombord på det legendariske sejlskib Nordkaperen. Her var også Mikkels bror, Asbjørn, med.

https://imgix.billedbladet.dk/web2_1.jpg
Foto: TV 2

Holdt tale for Troels Kløvedal

I oktober 2018 åbnede kronprinsen udstillingen "Frihedens værksted" på Naturhistorisk Museum i Aarhus, som skildrede Troels Kløvedals eventyrlige liv.

Kronprinsen holdt en flot tale for Troels Kløvedal og resten af selskabet, deriblandt Mikkel Beha Erichsen, der naturligvis også var til stede.

https://imgix.billedbladet.dk/web3.jpg
Foto: Niels Aage Skovbo

Det sammen var Troels Kløvedal, der på grund af sygdommen ALS sad lænket til en kørestol.

En sidste hilsen

Troels Kløvedal døde den 23. december 2018 og ved hans begravelse den 3. januar 2019 viste kronprins Frederik ham den sidste ære ved at sende en smuk krans med rød-hvide bånd.

https://imgix.billedbladet.dk/web4.jpg
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: