1. maj. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik og Royal Run-løbere slår verdensrekord

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt arrangørerne bag Royal Run 2019 kan glæde sig over en helt vild tilslutning til løbets korteste distance.
For kronprins Frederik må det være helt fantastisk at opleve den enorme tilslutning til Royal Run-motionsløbet, som han er en af hovedkræfterne bag. I snart et år har London kunnet glæde sig overe sig at have været indehaver af verdensrekorden for løbere i et såkaldt One Mile-løb med 8040 tilmeldte. Nu er den rekord dog slået. Kronprins Frederik og danskerne har slået det britiske Vitality Westminster-løb med flere end dobbelt så mange tilmeldte i København.

Stor jubel over rekord

Hele 17.021 danskere har nu meldt sig til at løbe 1,6 kilometer i København den 10. juni, når Royal Run afvikles i hovedstaden. Folkene bag løbet, foreningen ”Bevæg dig for livet”, er begejstrede over rekorden, og mon ikke kronprinsen sammen med motionsglade kronprinsesse Mary også jubler over det flotte antal løbere.

Mary og Frederik løber

Indtil videre har 75.000 tilmeldt sig i alt tiil de forskellige Royal Run-løb. Royal Run skydes i gang den1. juni på Færøerne. Den 10. juni afholdes løbet i byerne Aarhus, Aalborg, København og på Bornholm. Kronprins Frederik løber i Aarhus og København. Kronprinsesse Mary løber fem kilometer i Aalborg.

Læs mere om: