8. maj. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprins Frederik overrakte Danmarks svar på Nobelprisen

Kronprins Frederik havde en skøn aften
Kronprins Frederik havde en skøn aften
Foto: Birger Storm
En mini-koncert med Outlandish, muntre kommentarer og et veloplagt publikum sørgede for en formidabel stemning, da kronprins Frederik overrakte The Brain Prize.

Kronprins Frederik jokede i sin tale til vinderene af The Brain Prize, at kronprinsesse Mary og han havde kæmpet om, hvem der skulle ind og overrække prisen og møde de mange spændende gæster, der var tilstede denne aften.

Så måske kom de begge to forbi næste år.

Kronprins Frederik uddelte verdens største hjernepris

Det var med et glimt i øjet og masser af rosende ord, at kronprinsen torsdag aften overrakte verdens største hjerneforskningspris til de fire topforskere tyske Winfried Denk, rumænske Arthur Konnerth, tjekkiske Karel Svoboda og amerikanske David W. Tank for deres opfindelse, udvikling og anvendelse af to-foton-mikroskopet, der hjælper til at se, hvordan hjerneceller taler sammen.

Til prisen hører en million euro.

Kronprins Frederik understregede, at det var en stor fornøjelse for ham at overrække den prestigefyldte pris, der blev uddelt for femte gang.

VIDEO: Kronprins Frederik i olympisk guldform til Skole OL

Skøn stemning

Helt fra start var stemningen i Den Sorte Diamant hjertelig.

350 gæster fulgte opmærksomt i arrangementet, deriblandt ambassadører, professorer, hjerneforskere, mens også uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var blandt talerne.

Musikalsk underholdning i topklasse sørgede først DiamantEnsemblet for og derefter popgruppen Outlandish, som ikke bare leverede fængende melodier, men også kække bemærkninger, som fik kronprinsen til at le.

Spiste middag på Glyptoteket

Efter prisoverrækkelsen kørte kronprinsen til Glyptoteket for at spise middag med prisvinderne og 250 inviterede gæster.

Bag The Brain Prize står Fonden for Grete Lundbecks Europæiske Hjerneforskningspris.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik på job med topledere

Læs mere om: