29. jan. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprins Frederik overrakte en halv million til unge iværksættere

kronprins frederik
Kronprins Frederik
Birger Storm/BILLED-BLADET
En begejstret kronprins overrakte Danish Tech Challenge 2014-prisen med tilhørende 500.000 kroner til det unge firma Nordic Power Converters.

Det vrimlede med ambitiøse og dygtige iværksættere, der kæmpede om at være de bedste, da kronprins Frederik skulle uddele Danish Tech Challenge 2014-prisen på Marketenderiet i Valby.

De seks finalister, der hver især kunne præsentere nye, spændende produkter inden for hardware-området, håbede alle på at vinde den eftertragtede pris, hvortil der hørte en halv million kroner med.

Over 60 vinder-forslag

Iværksætterkonkurrencen, der er blevet til i et samarbejde mellem Industriens Fond og Scion DTU, modtog oprindelig over 60 projektforslag.

De første vindere blev virksomheden Nordic Power Converters, der arbejder med at gøre strømforsyningen, som bruges i LED-pærer, opladere og mange andre produkter fra hverdagen, billigere, grønnere og bedre.

LÆS OGSÅ: Mary til modeshow med veninden Ellen Hillingsø

Kronprinsen: Fantastisk niveau

De to stolte direktører i firmaet Mickey P. Madsen og Regnar I. Paaske og deres team modtog stolte prisen af kronprinsen oppe på scenen.

Efterfølgende gav Frederik sig ikke bare tid til at tale med vinderne, men også de mange andre talentfulde deltagere, som viste deres produkter frem.

- Niveauet er fantastisk flot, sagde kronprins Frederik, der blev en halv times tid længere end forventet.

Læs mere om: