4. maj. 2018
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik overraskede med spontan tale om australierne

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik fik alle til at grine, da han i en veloplagt tale til danske krigsveteraner, der er med i de kommende Invictus Games i Australien, blandt andet fortalte om australiernes helt særlige kampgejst.

Stemningen var let og fornøjelig, da kronprins Frederik deltog i en reception hos den australske ambassadør Mary Ellen Miller i hendes residens i Nordhavn i forbindelse med det kommende Invictus Games-stævne.

Her hilste kronprins Frederik på de 25 krigsveteraner, der denne gang skal afsted til det internationale multisportsstævne, der finder sted i Sydney, Australien, fra den 20. - 27. oktober.

Australierne er godt selskab

Undervejs overraskede kronprins Frederik med en veloplagt tale på engelsk til veteranerne, der i år med stor overvægt er ramt af psykiske skader.

- Det at I nu tager "Down Under" er temmelig spektakulært. I vil møde heftig konkurrence fra jeres kammerater, især jeres australske. De er godt selskab, men de kæmper for det! lød det med et glimt i øjet fra kronprins Frederik, der som bekendt er gift med australskfødte kronprinsesse Mary.

Det bliver fantastisk

- Det bliver et eventyr at tage derned. Australien er langt væk, men det er fantastisk. I bliver modtaget som brødre og søstre i det land, som vi nu også har meget tilfælles med, fortsatte kronprins Frederik, der tidligere har vist stor interesse for stævnet, der er prins Harrys hjertebarn.

I 2014 var kronprins Frederik med som gæst ved det første Invictus Games-stævne i London for at støtte de danske deltagere.

Her fik kronprins Frederik sig også undervejs en god snak med prins Harry undervejs.

Prins Joachim også interesseret

Også prins Joachim har tidligere vist interesse for det internationale stævne.

Under prins Harrys officielle besøg i Danmark i oktober hilste prins Joachim og hans britiske kollega på danske deltagere fra Invictus Games på Svanemøllens Kaserne i København.

Prins Harrys hjertebarn

Stævnet blev skabt af prins Harry i 2014 efter hans oplevelser som udsendt til Afghanistan, herunder særligt en tur hjem, hvor der var kiste med dansk soldat med om bord.

Det blev afholdt i London i 2014, i Orlando, USA, i 2016 og i Toronto, Canada, i 2017.

I år deltager 18 nationer med mere end 500 deltagere.

Læs mere om: