Fredag, 15. januar 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik overtager tronen for en weekend

Jesper Sunesen
Når dronning Margrethe er i Norge for at fejre kong Harald og dronning Sonjas 25 år som kongepar, er kronprins Frederik regent.

Kronprins Frederik er fra lørdag 16. januar til mandag 18. januar Danmarks regent, fordi dronning Margrethe er udenlands.

Kronprinsen er dermed royalt overhoved herhjemme, mens dronningen deltager i fejringen af Norges kong Harald og dronning Sonja, der har 25-års jubilæum som kongepar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der vil være fuld skrald på weekendfesten i og omkring Oslo, og dronning Margrethe deltager lørdag aften i en privat middag på Skaugum i Asker sydvest for hovedstaden.

Søndag er der markering af jubilæet i Oslo, hvor der blandt andet er vinterfest på slotspladsen samt festforestilling på Oslo Universitet på programmet.

VIDEO: Kronprins Frederik og prinsesse Marie kæmpede med tårerne

Kronprins Frederik har mulighed for hjemmeweekend

Kronprinsen må nøjes med at nyde den norske fest på lang afstand via medierne i Danmark, og da der ikke umiddelbart synes at være noget officielt på hans eget og familiens program, bliver der mulighed for en stille og rolig hjemmeweekend i kronprinsparrets palæ på Amalienborg.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks 2015 i glimt

Der vil for kronprinsparret måske også være mulighed for at benytte lidt af weekenden til at forberede sig grundigt på et par af de store opgaver, der ligger og venter i løbet af foråret.

Kronprinsen skal allerede i næste uge være med til Danish Tech Challenge Award Show i Valby, mens kronprinsessen er i fuld gang med at forberede sig til projekter til fremmelser af kvinders rettigheder og til verdens største kvindekonference, Women Deliver, som afvikles i maj i Danmark.

LÆS MERE: Derfor er prins Joachim rigsforstander og ikke regent

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden