Kronprins Frederik på lyntur til Afrika

En lokal velkomst-komité havde taget opstilling i den lille lufthavn, som kronprinsens fly landede i.

En lokal velkomst-komité havde taget opstilling i den lille lufthavn, som kronprinsens fly landede i.

Foto: Jacob Dahl
Kronprins Frederik var på 48 timers hårdt arbejde, da han var på lynvisit i Mozambique.

Efter mere end 15 timers flyrejse landede kronprins Frederik mandag i Vilankulo midt i Mozambique. Kronprinsen ankom sammen med generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl og organisationens præsident, Susanne Larsen, for at besøge nogle af Røde Kors' mange projekter i landet.

Allerede i lufthavnen blev en veloplagt kronprins modtaget på afrikansk vis med dans og optræden, inden han blev budt velkommen af den danske ambassadør, Johnny Flentøe, og kørt til Hotel Pescador, hvor der lige blev tid til et hurtigt tøjskifte og lidt frokost, inden Frederiks tætpakkede program begyndte.

Kronprins Frederiks besøg i landet varede nemlig kun 48 timer, og allerede torsdag formiddag, hvor kronprinsen kunne fejre sin 43-års fødselsdag, var han hjemme igen.

Boede under primitive forhold

Foruden at give kronprins Frederik et indblik i nogle af de mange projekter, Røde Kors har i landet, skulle der også optages små TV-indslag, der skal få danskerne til dels at melde sig som indsamlere dels give bidrag, når Røde Kors til oktober har sin store landsindsamling.

Fordi besøget i landet var så kort, måtte kronprins Frederik i gang med at arbejde kort efter ankomsten. Først kort tid før solnedgang ved 17.30-tiden ankom kronprinsen til en teltlejr i Pambarra, hvor han sammen med sine medrejsende, ambassadøren og Røde Kors-delegationen og BILLED-BLADETs udsendte skulle overnatte under meget primitive forhold i soveposer på siv-madrasser. Landsbyens kvinder lavede mad til kronprinsen og hans følge på åben ild under stjernehimlen.

Mens kronprinsen og gæsterne spiste, fortalte de lokale kvinder om deres daglige kamp for at overleve. Stemningen var dog ikke mere trykket, end at de sang og dansede for Frederik, ligesom kvinderne forsøgte at lokke ham med i dansen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden