23. feb. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik på skitur til Sverige

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46205.jpg
Danmarks Skiforbund
Der var royal opbakning til det danske ski-landshold, der i weekenden deltog i VM i Sverige. Kronprins Frederik hyggede sig med de rød-hvide langrendsløbere og fortalte dem, at han snart selv skal svede i skisporet, når han deltager i Vasaloppet den 8. marts.

Kronprins Frederik var i weekenden en tur i Sverige for at følge afviklingen af ski-verdensmesterskabet i fornemme faciliteter i Falun, som han var ret imponeret af.

– Det er et fantastisk flot setup og et flot stadion. Jeg er glad for, at jeg kunne komme forbi, sagde Frederik ifølge Dansk Skiforbunds udsendte.

Kronprins Frederiks fokus var især på de danske deltagere i det gigantiske mesterskab, som bød på en lang række VM-løb i forskellige discipliner.

Fedt at få besøg af kronprins Frederik

Danmark var involveret i langrend, og de rød-hvide atleter var enige om, at det var fedt med royal opbakning.

– Det var fedt at få besøg fra kronprinsen. Han var utrolig sød og interesseret i at høre om vores VM-oplevelser, fortalte Karl Peter Kristensen, som deltog i teamsprinten sammen med Lasse Hulgaard.

VIDEO: Kronprinsparrets børn på vild kælketur

Drømmer om 160 km skiløb i Grønland

Kronprins Frederik er selv aktiv langrendsløber, og han kunne løfte sløret for, at han den 8. marts deltager i Vasaloppet i Sverige, hvor han skal forsøge at tilbagelægge 90 km i sporet fra Sälen til Mora.

Kronprinsen fortalte også, at han drømmer om at deltage i Arctic Circle Race, som er verdens hårdeste langrendsløb. Det afvikles over 160 kilometer i Grønland.

Læs mere om: