26. apr. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik på tur til saunaens hjemland

Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsen besøger til efteråret Finland sammen med en større dansk erhvervsdelegation og skal blandt andet besøge landets gamle hovedstad Turku, der er kendt for sine fantastiske sauna-oplevelser.

Finland får fint kongeligt besøg, når kronprins Frederik står i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation. Besøget er et erhvervs- og kulturfremstød og finder sted den 13.-14. september.

Der vil i løbet af de to arbejdsdage blandt andet være fokus på den maritime industri samt det nordiske køkken. Erhvervsfremstødet gennemføres som en del af de aktiviteter, der markerer at de diplomatiske forbindelser med Finland og Danmark kan fejre 100 år. Samtidig har besøget naturligvis til formål at styrke det kommercielle samarbejde mellem landene.

Frederik skal på rundvisning

Første del af besøget vil finde sted i hovedstaden Helsinki. Anden del af besøget finder sted i byen Turku på den finske vestkyst, hvor den maritime industri fylder meget i landskabet.

Frederik vil i Turku, som er Finlands gamle hovedstad, få en rundvisning på Meyer Turku værft, hvor nogle af verdens største krydstogtsskibe bliver produceret.

Turku er en sauna-by

Finland er som bekendt saunaens hjemland, og Turku er kendt for byens mange fine spahoteller og sauna-steder. Der vil således være rig mulighed for, at kronprinsen og de mange danske forretningsfolk og politikere kan komme en tur ind i svedehytten og få varmen, inden de vender hjem til Danmark igen.

Læs mere om: