13. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik på vigtig mission i Schweiz

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
For kronprins Frederik er det vigtigt at involvere sig i de store projekter, som Den Internationale Olympiske Komité har på programmet i nær fremtid. I januar skal Danmarks kongelige IOC-medlem derfor på job to gange i Schweiz.

Kronprins Frederik er dybt involveret i ungdommens Vinter-OL i Lausanne i Schweiz i 2020.

Derfor skal Frederik to gange i løbet af januar til vigtige møder i den schweiziske by Lausanne, som denne gang er værtsby for legene.

Kronprinsen er særligt interesseret i at arbejde til fordel for unge sportsudøvere, og han har derfor med glæde engageret sig i forberedelserne til Ungdoms-OL i Lausanne.

På job med verdensmester

Frederik har således tidligere været i Lausanne for at se på arbejdet med sportsfaciliteterne, ligesom han sammen med andre IOC-medlemmer har inspiceret alt lige fra transportmuligheder samt indkvartering for atleterne.

Kronprinsen har blandt andet været på IOC-job i Lausanne sammen med sin gode ven og tidligere verdensmester i stangspring Sergej Bubka fra Ukraine.

Følger med i VM i håndbold

Kronprins Frederik er ifølge sin arbejdskalender til møder i Schweiz allerede den 17. januar.

Han deltager også i særlige Ungdoms-OL-møder fra den 20. januar til den 22. januar.

Det betyder, at den håndboldinteresserede kronprins må følge en del af VM i herrehåndbold, som afvikles i Danmark, fra Lausanne.

Kronprinsen stod den 10. januar for den officielle åbning af VM-turneringen i herrehåndbold.

Frederik var på banen og holdt tale forud for Danmarks kamp mod Chile i Royal Arena.

Efter den knusende danske 39-16 sejr over chilenerne besøgte kronprinsen superstjernen Mikkel Hansen & co. i omklædningsrummet og lovede dem, at han ville komme og se dem spille igen senere i turneringen.

Læs mere om: