25. nov. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik støtter de danske håndboldpiger

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/frederik-haandbold.jpg
Jesper Sunesen
Der har de seneste mange år været solid royal støtte til Danmarks håndboldlandshold. Nu er kronprins Frederik blevet protektor for kvindernes VM på dansk grund.

Kronprins Frederik er blevet udnævnt som protektor for kvindernes håndbold-VM, der afvikles i de danske haller i december.

Dermed kommer kronprinsen til at bakke op om de rødhvide håndboldpigers kamp for at gøre den bedste figur overhovedet mulig ved verdensmesterskabet på hjemmebane.

Kronprins Frederik har stor betydning

- Det har en helt enormt stor betydning, at vores idrætsinteresserede kronprins endnu en gang viser sin opbakning til dansk håndbold. For os i Dansk Håndbold Forbund er det ikke alene en stor ære, det indeholder også en afgørende signalværdi – ikke alene over for hele håndbold-Danmark, men også for håndboldsporten på internationalt plan, udtaler DHF’s generalsekretær, Morten Stig Christensen.

Kronprins Frederik var også protektor for herrernes EM-håndboldturnering på dansk grund i 2014. Dengang var han i hallen, da Danmark spillede åbningskamp.

Mon ikke Frederik også er med, når Danmarks jernehårde ladies spænder skudarmen på for alvor og giver den fuld gas i deres åbningskamp i Jyske Bank Boxen i Herning mod Japan den 5. december.

Christian med til håndbold

Kronprinsen har været glad for kvindehåndbold siden de fantastiske 1990’ere, da fænomenet Anja Andersen førte pigerne til EM, VM og OL-guld.

Også i 2004 var kronprins Frederik sammen med kronprinsesse Mary på tilskuerpladserne i Athen, da træner Jan Pytlicks piger snuppede OL-guldmedaljer for næsen af Sydkorea efter en vildt dramatisk finale.

Kronprinsen så også håndbold sammen med blandt andre sin søn prins Christian, da der var OL i London 2012. Og hvem ved, måske er den kongelige støtte så god, at Danmarks damer overrasker og snupper en medalje efter mange års resultatmæssig tørke.

Se billeder fra den kongelige opbakning til OL i London i galleriet herunder:

GALLERI: Kronprins Frederik og familien ser håndbold til OL i London 2012

Læs mere om: