Søndag, 6. marts 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik strandet i Grønland på grund af snestorm

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
En voldsom snestorm i Nuuk har givet kronprins Frederik en ekstra ufrivillig overnatning i Kangerlussuaq i Grønland. Arctic Winter Games-åbningsceremonien er blevet udsat, så kronprinsen kan nå frem og deltage i festen.

Den officielle åbningsceremoni ved Arctic Winter games i Nuuk i Grønland har ifølge planen kronprins Frederik i en af de helt store hovedroller. Kronprinsen er protektor for de arktiske vintersportslege, men på vej til Nuuk og åbningsfesten er der opstået problemer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kom med Hercules-fly

En voldsom snestorm har betydet, at kronprins Frederik og hans følge samt flere aktive Arctic Winter Games-deltagere er strandet i Kangerlussuaq. Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq AG. Lufthavnschef Rita Müller oplyser til avisen, at kronprins Frederik var ombord på Forsvarets Hercules-fly.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Ceremoni udsat til søndag aften

Ifølge grønlandske medier ser det ikke ud til, at man kan flyve til Nuuk før søndag eftermiddag. Kronprins Frederik skulle have været i Nuuk til åbningsceremonien søndag klokken 12.00 lokal tid. Åbningsceremonien er dog som følge af det dårlige vejr og trafiksituationen blevet udsat til klokken 20.00 søndag aften grønlandsk tid. På den måde håber arrangørerne, at alle når at indfinde sig til ceremonien.

Fra hede til kulde

Kronprinsen er kommet til minusgrader og snestorm næsten direkte fra en hed, officiel rejse til Mellemøsten, hvor temperaturerne nåede et godt stykke over 30 grader visse dage. Kronprins Frederik landede fra Qatar i Danmark tidligt fredag og allerede senere samme dag, fløj han videre mod Grønland og Arctic Winter games-åbningen, som han har glædet sig til i lang tid.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden