Onsdag, 16. september 2015 - af af Casper Nielsen

Kronprins Frederik til anti-doping middag i Tivoli

Kronprins Frederik ankommer til Tivoli
Kronprins Frederik ankommer til Tivoli. 
Birger Storm / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik var tirsdag aften til middag på Balancine Lounge på toppen af Tivolis koncertssal for at drøfte anti-doping med et selskab fra WADA.

Kronprins Frederik timede sit middagsbesøg perfekt.

Mellem de kraftige byger, der tirsdag aften væltede ned over Tivoli i København, ankom den royale gæst klokken 19.05 - præcis som der var ophold i regnbygerne - og spadserede gennem haven med kurs mod VIP-Loungen på toppen af Koncertsalen.

Kronprinsen var bl.a. i selskab med kulturminister Bertel Haarder, Morten Mølholm, direktør i Dansk Idræts Forbund og den tidligere langdistanceløber Niels Nygaard, der også er medlem af Den Europæiske Olympiske Komites bestyrelse.

SE BILLEDERNE: Vores sporty kronprins Frederik

Kronprins Frederik til kamp mod doping

I Balanchine Lounge skulle kronprins Frederik møde det selskab fra World Anti-Doping Agency, forkortet WADA, der havde inviteret ham.

WADA er den internationale organisation, der er oprettet med det hovedformål at styrke, koordinere og iværksætte initiativer i kampen mod alle former for doping inden for alle sportsgrene.

Det var efter dopingskandalen i cykling i 1998, at Den Internationale Olympiske Komite (IOC) besluttede at kalde til kamp mod doping.

- Da jeg stillede op til kandidat til IOC, var det, fordi jeg vidste, hvor stor styrke sport har. Det kan give os nogle fantastiske oplevelser både som tilskuere og som aktive udøvere. Det forener os på tværs af landegrænser, har kronprins Frederik tidligere udtalt i forbindelse med sit arbejde i IOC.

I aftes havde han lejlighed til at tale lidt mere med medlemmerne og markere, at sagen er noget, der ligger ham stærkt på sinde.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden