31. jan. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik til brasiliansk fest på kronprinsesse Marys fødselsdag

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien/ BILLED-BLADET
På kronprinsesse Marys 44 års fødselsdag, fredag den 5. februar, skal kronprins Frederik til brasiliansk inspireret OL-fest på Københavns Rådhus.

Kronprins Frederik kan godt begynde at lade op til en god uge med en særligt festlig fredag. Således byder fredag den 5. februar på en helt særlig fødselsdag. Kronprinsesse Mary fylder 44 år, og mon ikke det bliver markeret fra morgenstunden hjemme i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg i København.

Brasilianske snacks og drinks

Samme dag er kronprinsen inviteret til en tempo- og rytmefyldt eftermiddagsfest med brasiliansk tema på Københavns Rådhus. Anledningen til festen, der byder på brasilianske krydderier såsom sambamusik, caipirinha-drink, petizca-delikatesser og måske endda capoeiro-optræden, er, at den danske fanebærer til sommerens Olympiske Lege i Rio de Janeiro skal afsløres af Dansk Idræts Forbund og Team Danmark.

Nyt tøj til de kongelige

Fanebæreren skal bære Dannebrog under indmarchen ved åbningsceremonien på Maracana Stadion i Rio i begyndelsen af august. Også den officielle danske OL-tøjkollektion, som hele danske delegation inklusiv de kongelige sportsfans skal bære under Legene i Rio de Janeiro, vil blive præsenteret i rådhusets festsal. Det er Bestseller, der står bag den olympiske, rød-hvide kollektion.

To timers OL-hygge

Kronprinsens brasilianske fest i selskab med flere kendte atleter og tidligere fanebærere, blandt andre kuglestøder Joachim B. Olsen, begynder klokken 12.30 akkompagneret af sambamusik og varer ifølge planen til 14.30. Dermed har Frederik rigelig af tid til eventuelt at fejre sin bedre halvdel resten af dagen og aftenen.

Hjælp os med at kåre Årets TV-favoritter. Stem her!

Læs mere om: