Kronprins Frederik til finalekampen: En stor glæde at være her i dag

Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik.

Foto: Jeppe M. Jensen

Kronprins Frederik havde optimismen helt i behold, da han ankom til Twente Stadion i Holland, sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Søndag, 6. august 2017 - af Dorte Quist, Enschede i Holland

En lille time før start ankom kronprins Frederik solbrun og med forventningerne helt i top til den spændende EM-finale i kvindefodbold.

Kronprinsen kørte sammen med statsminister, Lars Løkke Rasmussen og minister for ligestilling, Karen Ellemann, til Twente Stadion i den lille by Enschede 175 km fra Amsterdam. 

- Det er en stor glæde og en fantastisk ting at kunne rejse herned i dag og hylde kvindelandsholdet, uanset hvad resultatet bliver. Men vi skal have en sejr, en 2-0, ikke? 

- Man må håbe, at den her begivenhed giver mere opmærksomhed og tilgang til kvinde-fodbolden - om det er piger eller kvinder. Det er jo godt for Danmark, det her, for vi er et meget ligestillingspræget land, der går op i sport og fodbold. Og så tror jeg også at vi kan bruge det i Europa i den kommende tid. Om det bliver lige så meget som for 25 år siden, er svært at sige, for det var herrefodbold og det var en anden tid. Men kvinderne her har i hvert fald gjort mere end forventet, sagde kronprins Frederik, da han gik ind i det fyldte station for at heppe på vores danske kvinder sammen med de cirka 1.000 andre danskere, der har været så heldige at få fat i en billet til finalekampen.