Kronprins Frederik til speedway

Foto: Krestine Havemann
Kronprins Frederik så lørdag aften Niels-Kristian Iversen gå på vinderpodiet, da han var til Speedway Grand Prix i Parken, hvor Danmarks Motor Union samtidig kunne fejre 100 års jubilæum.

Før danskeren kunne løfte trofæet i jubel, havde kronprins Frederik sagt, at han håbede på dansk sejr og dét ønske gik så i opfyldelse. Det foregik under et lille interview i pitten, hvor kronprinsen i øvrigt var lige ved at blive påkørt af en kører, der skulle på banen og i højt fart kørte forbi ham, så en officiel måtte hive fat i kronprinsen og trække ham til side, inden uheldet skete. Speedwaykøreren susede forbi kronprinsen med få centimeter mellem dem, og det kunne nemt være endt galt.

Kronprinsen tog dog episoden med et smil og han så i det hele taget ud til at nyde en rigtig mandeaften med motorsport, som han indrømmede overfor BILLED-BLADET, at han ikke at have så meget forstand på.

- Det er første gang jeg er til speedway her i Parken, men jeg har været til speedway én gang tidligere - det var i Vojens, huskede kronprins Frederik og smilede forventningsfuldt, inden han gik ind i Parken og tog plads sammen med bl.a. formanden for Danmarks Motor Union Jørgen Bitsch. Også "Borgen"-skuespilleren Søren Malling, TV-vært Thomas Skov Gaardsvig og "Vild med dans"-vinder Joakim Ingversen.

De kunne allerede i første heat juble sammen med kronprinsen og de tusinder af andre tilskuere, idet aftenens vinder 32-årige Niels-Kristian Iversen, allerede dér vandt og viste den sikkerhed og storform, der skulle føre ham hele vejen til vinderpodiet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden