2. jul. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprins Frederik udfordrer sig selv igen

Kronprinsen iklædt våddragt, da han på jetski sejlede ud til windsurferne mellem de meterhøje bølger, hvorefter han svømmede i land, da han som protektor for KIA Cold Hawaii PWA World Cup besøgte Klitmøllers kolde Hawaii i september 2013. 
Kronprinsen iklædt våddragt, da han på jetski sejlede ud til windsurferne mellem de meterhøje bølger, hvorefter han svømmede i land, da han som protektor for KIA Cold Hawaii PWA World Cup besøgte Klitmøllers kolde Hawaii i september 2013.
Foto: Niels Henrik Dam/BILLED BLADET
Ligesom dagen før det svenske bryllup kaster kronprins Frederik sig lørdag igen ud i en større, sportslig præstation i Sverige. Om aftenen skal han til fest i København.

Mange var imponerede, da kronprins Frederik aftenen før prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup stillede til start i den 50. udgave af verdens største motionscykelløb Vätternrundan.

Et løb, der blev afviklet 247 km fra Stockholm, hvor vielsen fandt sted. Først ved fem-tiden om lørdagen efter ni timer og 22 minutter kom han hjem på hotellet for at få noget søvn.

Nu er kronprinsen klar til en ny udfordring, når han, ifølge kongehusets hjemmeside, på lørdag deltager i Vansbrosimningen i den svenske kommune Vansbro. Her skal kronprinsen svømme en strækning på 3.000 meter, hvoraf de 2000 meter med strømmen i Vanån og 1000 meter bliver imod strømmen i Västerdalälven. Kronprinsen hopper i vandet kl. 10.

Allerede om eftermiddagen går turen tilbage til Danmark og så skiftes badetøjet ud med flot festtøj, når kronprins Frederik sammen med kronprinsesse Mary overværer en særforestilling og er til middag i Operaen i København kl. 16.20 i anledning af det danske skibsmalingsfirma Hempels 100-års jubilæum.

Når kronprins Frederik har gennemført Vansbrosimningen, er han tæt på at have taget den såkaldte ”En svensk klassiker”. Det kaldes kombinationen af fire, store svenske løb, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbroimningen og Lidingöloppet. Kronprinsen har også gennemført Vasaloppet, og mangler således kun Lidingöloppet.

Læs mere om: