26. sep. 2015
Af Stine Schou

Kronprins Frederik udviser fysisk overlegenhed

Kronprins Frederik fik overrakt et diplom for sin flotte præstation. En præstation den glade kronprins ville fejre med en kold øl.
Kronprins Frederik fik overrakt et diplom for sin flotte præstation. En præstation den glade kronprins ville fejre med en kold øl.
Foto: Scanpix
Kronprins Frederik har gennemført fire fysisk krævende løb i Sverige og dermed kan han bryste sig af at have lavet en Svensk Klassiker.

Kronprins Frederik har inden for det seneste år gennemført tre krævende løb i Sverige. Lørdag føjede han så det fjerde og sidste til rækken, og dermed har han lavet en Svensk Klassiker.

Den består af 90 kilometer langrend på ski til Vasaloppet, 300 kilometer på cykel til Vätternrundan, som Frederik kørte dagen før han skulle til prins Carl Philips bryllup, 3 kilometer svømning i åbent vand til Vansbrosimningen og lørdag så 30 kilometers løb i ujævnt terræn til Lidingöloppet.

Kronprins Frederik vil løbe verdens hårdeste skiløb

Kronprins Frederik har ikke bare gennemført under tidsgrænsen, som er 24 timer. Hans sammenlagte tid er under 20 timer, så han kan oven i købet prale af at have lavet en "superklassiker".

- Det føles fantastisk, siger kronprins Frederik til Aftonbladet.

Kronprinsen luftede også sine planer om den næste fysisk meget krævende udfordring - Arctic Circle Race. Et 160 km langrendsløb, der efter sigende er verdens hårdeste skiløb.

Foreløbig skulle Frederik dog fejre sin præstation i Sverige. Og det ville han gøre med en kold øl.

- Nu kan jeg slappe af, sagde Frederik til den svenske avis.

Læs mere om: