25. apr. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik var dagens stærke mand i Helsingør

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Da der var indvielse af en helt ny udstilling om globalisering og søfart i Helsingør, viste kronprins Frederik, at han kan bruge en boltsaks.

M/S Museet for Søfart i Helsingør åbnede med stil en ny udstilling om globalisering og søfart, hvor besøgende gennem interaktive spil, installationer og genstande kan få indsigt i moderne søfart.

Kronprins Frederik var dagens æresgæst til åbningsfesten. Direktør Ulla Tofte holdt en fin tale og introducerede kronprins Frederik som dagens stærke mand. Derefter udstyrede hun den royale profil med en boltsaks, som skulle bruges til at klippe en meget kraftig snor over som markering på at udstillingen var åben.

Kronprins Frederik effektiv med boltsaksen

Frederik smilede og brugte effektivt boltsaksen til at klippe snoren. Og så blev der ellers sat gang i begivenheden. Kronprinsen fik en rundtur på udstillingen, og det så bestemt ud som om, at han fandt det spændende at få et indblik i nogle af søfartens mysterier.

https://imgix.billedbladet.dk/20180425_hjp1263.jpg
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Et sted blev Frederik inviteret indenfor i en skibscontainer med en masse forbrugsvarer, som vi kender fra hylderne i danske supermarkeder. Det var en speciel oplevelse at stå derinde i containerens gab.

Med Mary og præsidentparret på Kronborg

Kronprinsen har tidligere været på besøg på det særlige museum i Helsingør. For to år siden var Frederik med kronprinsesse Mary samt Mexicos præsident Peña Nieto og hans hustru en tur på Museet for Søfart i forbindelse med et officielt statsbesøg. Ved den lejlighed besøgte kronprinsparret og deres mexicanske gæster også Kronborg.

Læs mere om: