1. nov. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik viser flaget i Sydafrika

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-01320.jpg
Foto: Martin Høien
Mandag morgen tager kronprins Frederik hul på et tre dages stramt arbejdsprogram med et erhvervsfremstød i Johannesburg og Cape Town i selskab med et par ministre.

Kronprins Frederik forlader søndag Danmark og sætter kursen mod Sydafrika, hvor han fra den 2. til den 4. november står i spidsen for et erhvervsfremstød med deltagelse af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Officiel åbning i Johannesburg

Mandag formiddag er der officiel åbning af erhvervsfremstødet, og det foregår i Johannesburg, hvor et af dagens højdepunkter er besøget ved Lego Foundation-projektet for børn i Cosmo City.

Kronprinsen kommer her i nærkontakt med sydafrikanske børn, der er faldet pladask for Legos Duplo-klodser.

Møder Mfengu-folket

Frederik skal også en tur til Soccer City i Soweto. Soccer City er et spektakulært stadion bygget til fodbold-VM 2010. Senere tirsdag kigger Frederik nærmere på en vindmøllefarm med et stærkt dansk aftryk. I Tsitsikamma-township møder kronprinsen de lokale fra Mfengu-stammen, som er begejstret for vindmøllerne og vil tage varmt imod den danske delegation.

Dansk chokoladefabrik i Cape Town

Tredages arbejdsturen rundes af med en konference og et chokoladefabrik-besøg i Cape Town onsdag. CocoáFair er Afrikas første økologiske chokoladefabrik, og den blev stiftet 2011 af danskeren Thor Thorøe.

Læs mere om: