Tirsdag, 18. august 2020 — af Marianne Singer

Kronprinsen på job igen: Derfor er det en helt særlig opgave

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik.
Foto: Dan Mariegaard
Det bliver på flere måder en helt særlig opgave, når kronprins Frederik på fredag skal på kongelig opgave.

Meget er sket, siden Danmark i marts lukkede ned på grund af coronakrisen, også i det danske kongehus.

Dengang blev en lang række kongelige opgaver aflyst og kongefamilien holdt sig hjemme ligesom de fleste danskere.

Med afstand

Da Danmark så småt åbnede op igen tog kronprins Frederik igen på opgaver, dog uden at åbne op for den medfølgende presse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skete til gengæld den 16. juni, hvor kronprinsparret sammen med dronning Margrethe besøgte Frederiksborg Slot i forbindelse med en flot og stor fødselsdagsudstilling om dronningen.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Speciel dag

Og nu ser vi kronprins Frederik på opgave igen.

På fredag den 21. august er det således en helt speciel dag, fordi det er første gang siden coronakrisen udbrud, at kronprins Frederik deltager i en kongelig solo-opgave, hvor pressen igen er inviteret med.

Kronprins Frederik skal indvie Asnæsværket i Kalundborg og viderefører dermed en tradition, hvor medlemmer af den danske kongefamilie besøger kraftvarmeværket ved festlige lejligheder.

Således indviede kronprinsens morfar, kong Frederik 9. i 1959 Asnæsværket og da kraftvarmeværkets blok 5 senere stod færdig kastede dronning Margrethe og prins Henrik kongelig glans over indvielsen.

Spændende tema

Kronprins Frederik indvier Asnæsværket i forbindelse med, at det har været igennem en omstilling fra sort til grøn energi og gennem de sidste tre år gennemgået en omfattende ombygning.

Værkets nye blok 6 kan nu levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler, da produktionen er omstillet til at fyre med resttræ fra bæredygtigt skovbrug.

Været der før

Kronprins Frederik besøgte også Asnæsværket i Kalundborg midt i maj under coronakrisen, hvor der på en nedlukket fabrik ved værket blev sat en nødproduktion af ethanol i gang.

Ethanol kan anvendes i desinfektionsmidler såsom håndsprit, og da der i Danmark ikke var en stor egenproduktion af ethanol, var der behov for det.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden