Onsdag, 29. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsen spidsede ører: Sådan kan fremtiden komme til at se ud for Frederik og Marys børn

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprins Frederik spidsede ører
Video: Hanne Juul
Det var utroligt spændende for kronprins Frederik at høre mere om, hvordan danske arkitekter arbejder med byggerier, og projekter, som kan komme til at præge samfundet i fremtiden og blive virkelighed for den næste generation.

Kronprins Frederik overværede med stor fornøjelse den officielle indvielse af det permanente galleri i udstillingen “So Danish!” i sin egenskab af protektor for UNESCO – UIA World Capital of Architecture 2023, København som verdens Arkitekturhovedstad 2023-2025.

Den nye udstilling "So Danish!" på Dansk Arkitektur Center samler fortællingen om dansk arkitektur ét sted – helt fra vikingetiden og frem til i dag.

Kronprinsen fik en rundvisning på udstillingen og så på de mange vanvittigt spændende nedslag i arkitekturhistorien.

Udstillingen viser eksempler på verdensberømt dansk arkitektur lige fra vikingeborge og byrumsarkitektur til ikoniske bygninger.

Frederik fik et indblik i næste generations formgivning

Udstillingen giver også et indblik i, hvordan fremtiden kan komme til at se ud, og hvordan en ny generation af danske arkitekter lige nu udvikler og ikke mindst formgiver fremtidens bæredygtige samfund.

For kronprinsen var det interessant at lytte til, hvordan arkitekterne vil bygge i den fremtid og den virkelighed, kronprinsparrets fire børn kommer til at opleve omkring sig i det danske samfund - et topmoderne samfund præget af byrum, bygninger og konstruktioner, der på mere end én måde er 100 % bæredygtige.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul

I videoen øverst kan du blandt andet opleve kronprinsen spidse ører, da han hører om arbejdet med et højhus på næsten 80 meter lavet af træ.

Kronprins Frederik lyttede interesseret

“TRÆ” er et nyt kontorhus på Sydhavnen i Aarhus, og det bliver Danmarks højeste træhus med sine 78 meter og 20 etager.

Her er der plads til virksomheder, der vil være en del af et kontorhus, hvor man har tænkt over, hvilke materialer der bruges, måden man bygger på, og hvordan man omgås hinanden.

Kronprins Frederik hørte om, hvordan højhuset bliver bygget i træ, beton og glas, og at mange af materialerne er genbrug som for eksempel kasserede vindmøllevinger, der blandt andet gennemgår en række brandtests, før de bruges på facaden.

Derudover genbruges facadeplader, mursten, træ, termoruder og andre materialer, der har været brugt før.

Det er en helt ny måde at tænke på og en anderledes måde at bygge på, men arkitekter og bygherrer har et fælles ansvar og en ambition om at rykke ved grænserne for, hvordan vi bygger i dag.

Projektet “TRÆ” er udviklet af PFA Pension og Kilden & Hindby i samarbejde med MOE og Lendager Arkitekter – Projektet er desuden støttet af Aarhus Kommunes klimafond.

Tager måske børnene med en dag

Inden afgang fra udstillingen blev kronprins Frederik opfordret til at tage sine børn med på en privat rundvisning i Dansk Arkitektur Center, hvor Christian og Isabella samt Vincent og Josephine altså kan få en idé om, hvordan nyt byggeri og helt nye kvarterer i større danske byer ser ud om 10-20 år.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden