14. maj. 2011
Af af Anna Johannesen

Kronprinsesse Mary afbrød barslen

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary svigtede ikke Solkampagnen 2011, og var glad for at være på job igen.

- Men jeg har stadig meget at se til derhjemme, sagde Mary, der ikke har vist sig officielt siden barnedåben.

Det var en slank og meget veloplagt kronprinsesse Mary, der i sidste uge ankom til Glyptoteket for at åbne Solkampagnen 2011. Forårsklædt i blå bukser med vidde og en taljekort jakke over en hvid skjorte, hoppede hun smilende ud af bilen, for selv om hun officielt stadig er på barsel, betyder kampagnen "Skru ned for solen mellem 12 og 15" så meget for hende, at hun ikke kunne drømme om at sende afbud. Så i de par timer, arrangementet varede, var Josephine og Vincent overladt til barnepigen derhjemme.

Det er femte gang, Mary åbnede Solkampagnen, som hun er protektor for, og da den samtidig markerede afslutningen på den første verdenskonference om UV-stråling, holdt hun i år sin tale på engelsk.

- Som de fleste andre fra Australien har jeg respekt for solen. Da jeg kom til Danmark, var jeg derfor overrasket over at se, at danskerne har en helt anden holdning til solen. Godt nok er Danmark ikke opfattet som et solrigt land, men i dag er kræft i huden den største kræftsygdom med flere end 9000 tilfælde hvert år - og tallet er stigende, sagde kronprinsesse Mary.

Da BILLED-BLADET spurgte, hvordan det er at være tilbage på arbejde, svarede Mary, at "det er en stor glæde for mig at være med her i dag".

Læs mere om: