5. nov. 2015
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary besøgte topsikret bygning

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary brugte den sidste dag i Haag på blandt andet en rundvisning i Den Internationale Straffedomstols nye hovedkvarter.
Kronprinsesse Mary besøgte på sin sidste dag i Haag en topsikret bygning. Det dansktegnede hovdkvarter er end ikke taget i brug endnu. Men torsdag formiddag fik kronprinsesse Mary som en af de få personer i verden mulighed for at få en rundtur i Den Internationale Straffedomstols nye hovedkvarter i Haag. Den imponerende bygning, som er tegnet af det danske arkitektfirma schmidt hammer lassen, bliver først indtaget af personalet omkring årskiftet. Senere hen bliver den taget i brug som domstol for krigsforbrydelser.

Kronprinsesse Mary holdt flot tale

Sikkerheden var omfattende under det kongelige besøg, hvor kronprinsesse Mary blev vist rundt i de lyse, moderne lokaler med domstolens principaler samt førende danske virksomheder indenfor design, arkitektur og byggeri repræsenteret i Holland. Efter besøget fortsatte kronprinsesse Mary til kongrescentret World Forum. SE BILLEDERNE: Nordiske prinsesser i lune frakker Hun holdt en flere minutter lang tale om vold mod kvinder og lyttede til en paneldebat ved Global Network of Women's Shelters' konferencen og var kort efter på vej hjem til Danmark igen. Allerede fredag morgen er kronprinsessen på job igen. Det sker, når hun forestår åbningen af Sundheds- og Ældreministeriets Psykiatritopmøde i Nordhavn i København.

Læs mere om: