Fredag, 24. juni 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary bliver en del af vigtigt samarbejde med prins Charles

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Når der er børnekulturelt topmøde i København til efteråret, deltager kronprinsesse Mary og en række internationale profiler.

Kronprinsesse Mary og en række danske og internationale kapaciteter deltager, når der for første gang afholdes børnekulturelt topmøde i Danmark. Mødet afvikles i København den 3. og 4. oktober.

Styrket selvværd

Kulturelle aktiviteter som at spille med i et teaterstykke eller at lave et værk til en kunstudstilling kan have en stor betydning på flere planer for det enkelte individ. For børn og unge kan det styrke deres selvværd, selvtillid og kompetencer, som rækker ud over det kulturelle.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vigtigt samarbejde

Den viden kan bruges, når det handler om udsatte børn. Det er lige præcis det, der vil ske, når Det Børnekulturelle Topmøde afholdes i Danmark. Initiativtager er den danske forening Barndrømmen, som i denne forbindelse samarbejder med Children & The Arts UK, som er en organisation stiftet af den engelske Prince Charles.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary til Ascot

Større succes

- Vi håber med topmødet at kunne inspirere kommuner, museer, musikskoler, folkeskoler, fritidsordninger og andre til at iværksætte kulturelle tiltag, som også får de socialt udsatte børn inddraget i højere grad. Vi ved fra både forskning og udenlandske projekter, at en stor del af disse børn vil kunne få større succes i livet, hvis de i barndommen inviteres med som skabere af kultur. Det vil vi gerne inspirere og opfordre til, siger Dorthe Foged, som er stifter af Barndrømmen.

God oplevelse for Mary

For kronprinsesse Mary vil det med stor sandsynlighed være en fin oplevelse og meget inspirererende at blive en del af samarbejdet mellem Barndrømmen og prins Charles' organisation, der i Storbritannien har opnået glimrende resultater over de seneste år.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden