Kronprinsesse Mary deltog i smuk mindehøjtidelighed på Kastellet

Foto: Lars H. Laursen
Det var en meget bevæget kronprinsesse Mary, der var med til at markere Anzac-dagen på Kastellet nær Amalienborg.

Kronprinsesse Mary var æresgæst ved en smuk mindehøjtidelighed på Kastellet i København, hvor australske og newzealandske soldater blev mindet.  Anzac-dagen falder den 25. april og ærer mindet om de mange faldne soldater fra Australian og New Zealand Army Corps, ANZAC, som kæmpede i 1. Verdenskrig. Den 25. april er dagen for landsætningen ved Anzac Cove under slaget ved Gallipoli i 1915. Man forsøgte at indtage Istanbul i Tyrkiet, men angrebet mislykkedes. Det anslås, at 131.000 døde i slaget på den tyrkiske halvø Gallipoli ved Konstantinopel eller Istanbul. 

Mary lagde en krans

100-års dagen for Gallipoli-slaget blev virkelig mindet på den fornemste måde i København. Kronprinsessen indledte med at deltage i en gudstjeneste i Kastels Kirken, og derefter spadserede hun fra kirken til et mindesmærke, hvor hun og flere andre nedlagde kranse.

Det var en dybt bevæget Mary, der gjorde en god figur i den vigtige og fremtrædende rolle ved begivenheden, der blev rundet af med en kop kaffe på Kastellet nær Amalienborg. 

Kronprinsessen mindes faldne soldater

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden