22. jun. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary døbte helt særlig rose til kæmpe havefest

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Havens herligheder var i fokus, da kronprinsesse Mary deltog i den officielle åbning af Cph Garden i Valbyparken i København. Mary var i løbet af åbningsfesten en tur på scenen.

Kronprinsesse Mary besøgte Cph Garden-messen i Valbyparken i København til den officielle åbning af det store haveshow, som er det første af sin art i Danmark. Kronprinsessen døbte i den anledning en ny rose, da hun var på scenen sammen med konferencier Annette Heick.

Mary hældte champagne rosé-dråber over den nye rose, som er udviklet specielt til Cph Garden af rosenforædler Rosa Eskelund fra Roses Forever. Rosen fik navnet Cph Garden in Bloom.

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Kronprinsessen blev varmt modtaget

Kronprinsesse Mary blev umiddelbart efter sin ankomst budt velkommen af formand for Haveselskabet Bente Siiger Lustü og direktør Charlotte Garby, som viste rundt på udstillingen og fortalte om Cph Garden.

– For Haveselskabet er det virkelig en ære, at kronprinsessen ville besøge Cph Garden og døbe en ny rose for os i dag. Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at åbne dette allerførste, danske haveshow på, sagde direktør for Haveselskabet, Charlotte Garby efter en helt igennem perfekt åbningsbegivenhed, der satte gang i fem dage i haveglædens tegn.

Kronprinsesse Mary så på stauder

Første stop på kronprinsessens besøg var showhaven Den blomstrende have, som havens designer, Lise Bollhorn fra Damholmgaard, har indrettet meget levende og kreativt med et stort udvalg af stauder.

Dernæst besøgte kronprinsessen blandt andet Juliane Drivhuse og hilste på ejer Nicolaj Stærmose. Herefter gjorde kronprinsessen kort stop ved de øvrige showhaver og mødte havernes designere.

Læs mere om: