26. apr. 2016
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary dukkede op til aftensmad på Nørrebro

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Steen Brogaard
Kronprinsesse Mary spredte glæde, da hun pludselig mødte op til arrangementet "Danmark Spiser Sammen" i Nørrebrohallen i København.
- Jeg har glædet mig til i aften. Til god mad, godt selskab og tid til at nyde begge dele. Kronprinsesse Mary lagde i sin tale i Nørrebrohallen ikke skjul på, hvor meget hun så frem til at deltage i aftenens arrangement "Danmark Spiser Sammen", som Folkebevægelsen mod ensomhed havde inviteret til. Mange mennesker var kommet for at spise med ved det hyggelige fællesmåltid, hvor det var muligt at møde nye ansigter. Kronprinsesse Mary var aftenens æresgæst og nåede at tale med flere deltagere undervejs.

Kronprinsesse Mary støtter kampen mod ensomhed

Som formand for Mary Fonden, der er en del af Folkebevægelsen mod ensomhed, var det helt oplagt for kronprinsesse Mary at besøge eventet. For netop kampen mod ensomhed er noget, som Mary Fonden aktivt støtter op om. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet af ensomme inden udgangen af 2020. Over 60 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen” som løber af stablen første gang i uge 17.

Flere fællesspisninger

Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Fem store fællesspisninger i fem danske byer samt et væld af måltidsfællesskaber arrangeret af organisationer, foreninger, skoler, kommuner, virksomheder og privatpersoner skal bringe mennesker sammen i den sidste uge af april. Uge 17 er ikke en enkeltstående begivenhed, men en igangsættende event som skal brede ideen om måltidsfællesskabet længere ud.

Læs mere om: