Tirsdag, 20. august 2013 — af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary er i Mellemøsten

Kronprinsesse Mary i Jordan - Mellemøsten
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Mens kronprins Frederik er rejst til USA, er kronprinsesse Mary taget på en anderledes og langt mere alvorlig rejse til Jordan.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Christian Friis Bach rejser tirsdag til Jordan for at sætte fokus på krigen i Syrien og det store flygtningeproblem, som er opstået i kølvandet på krigen.

Konflikten har udviklet sig til den største humanitære katastrofe i vor tid, og behovet for international nødhjælp vokser i takt med de massive flygtningestrømme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kongelige besøg til Jordan består af et feltbesøg i en flygtningelejr, hvor kronprinsessen og udviklingsminister Christian Friis Bach møder syriske flygtninge og skal danne sig et førstehåndsindtryk af situationen og nødhjælpsindsatsen.

Kronprinsessen er protektor for Dansk Flygtningehjælp, der står for uddeling af den grundlæggende nødhjælp i flygtningelejre til krigens ofre.

En del af Mary og udviklingsministerens program i Jordan består også af besøg til projekter, der ikke har direkte relation til krigen.

Det er dansk støttede initiativer under Det Arabiske Initiativ, der sætter fokus på kvinders rettigheder – blandt andet forebyggelse af vold.

BILLED-BLADETs udsendte er med på hele kronprinsesse Marys Jordan-tur, som du kan læse om og se billeder fra både på vores website og i næste uges nummer af BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden