28. mar. 2020
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary får helt særligt sangønske opfyldt af Phillip Faber

Fotomontage: Phillip Faber og kronprinsesse Mary
Fotomontage: Phillip Faber og kronprinsesse Mary
Foto: Krestine Havemann og Peter Grosen
Det bliver noget helt specielt, når Phillip Faber søndag morgen opfylder et helt særligt sangønske fra kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary glæder sig til søndag morgen, når der skal synges morgensang på TV og i radioen med Phillip Faber ved roret.

Det fortæller kronprinsessen selv om via kongehusets digitale platforme.

Kronprinsesse Mary glæder sig

- Jeg har ønsket sangen "Solen er så rød mor" - en smuk godnatsang, som handler om alle de spørgsmål, som børn kan have lige inden, de skal sove, skriver kronprinsesse Mary sit brev til Philip Faber , som kongehuset har delt på Instagram.

Gennem de seneste uger har danskerne sunget sammen – hver for sig – som en måde at tackle corona-krisen og den nye hverdag på.

Mange har sunget hen over altanerne

Andre i baggårde eller via internettet. Og over 210.000 har valgt at synge med, når chefdirigent Phillip Faber med masser af overskud om morgenen på DR1 og P2 gennem de seneste uger har budt indenfor til morgensang.

Kronprinsesse Mary med ønske

Statsminister Mette Frederiksen har medvirket i programmet, og nu sætter kronprinsesse Mary altså også sit præg på morgensangen.

Kronprinsessen har unikt forhold til Fabers kor

Det bliver noget særligt søndag morgen, når DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber opfylder det royale sangønske for kronprinsesse Mary, der har i øvrigt har et unikt forhold til pigekoret, som Phillip Faber til dagligt er leder for.

Phillip Faber
Phillip Faber
Foto: Krestine Havemann

I foråret 2018 blev forbindelsen til Kongehuset styrket, da kronprinsesse Mary blev korets nye protektor.

Har haft glæde af at møde Mary

-Vi har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu har fået hende som DR Pigekorets protektor. Kronprinsessen er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel for pigerne, sagde chefdirigent Phillip Faber i 2018 i forbindelse med protektionen.

Det er fantastisk

-Det er fantastisk at se, at det at synge sammen hjemmefra nærmest er blevet en folkebevægelse de seneste to uger.

Faktisk ligger det smukt i forlængelse af tidligere perioder i historien, hvor vi danskere har fundet styrke i at synge sammen i en svær tid, for eksempel under besættelsen, siger Phillip Faber.

Køb abonnement på BILLED-BLADET
Køb abonnement på BILLED-BLADET

Læs mere om: