Kronprinsesse Mary fejrer 200-året for fri skolegang

Som protektor for jubilæet “Skole i 200 år” er kronprinsesse Mary tilstede ved fejring mandag 3. februar.

- For mig har skolen en helt særlig status. Det er her, vi knytter de første venskaber, vi lærer at læse og vi tilegner os faglig viden og kundskaber, så vi kan forfølge vores drømme senere i livet, forklarer kronprinsesse Mary blandt andet om betydningen af en fri skolegang i Danmark.

Kronprinsesse Mary er som protektor med ved åbningen af 200-års jubilæet for Almueskoleloven af 1814. Det sker mandag klokken 14 i Lærerstandens Brandforsikring i København.

For kronprinsesse Mary er skolen også vigtig i forhold til at knytte relationer og fællesskaber.

- Det er også i skolen, at børnene kan udvikle en stærk fællesskabsfølelse og blive dygtigere til at samarbejde. Med skolen åbner der sig en verden af muligheder, fortæller kronprinsessen, der ser frem til mandagens fejring.

- Jeg glæder mig til at deltage i festlighederne og møde en masse engagerede og kreative børn og voksne, når vi fejrer skolens 200 år.

Yderlig info om ”Skole i 200 år”

Jubilæet "Skole i 200 år" afvikles i hele 2014 med lokale og nationale projekter og arrangementer for både børn og voksne. "Skole i 200 år" støtter op om lokale arrangementer, både igennem jubilæets repræsentantskab, lokale samarbejdspartnere og via et opstartet skolehistorisk netværk for museer i hele landet.

Der er, ud over de lokale projekter og arrangementer, foreløbig planlagt 40 større projekter, som skal gennemføres med private fondsmidler. Et af de første projekter, som har modtaget finansiering, er Lærer for Livet. Det er et treleddet projekt, som skal formidle lærerliv og lærerroller igennem 200 år, både som vandreudstilling, som udsendelser på DK4 og med en landsdækkende erindringsindsamling. Det er finansieret af Lærerstandens Brandforsikring.

Blandt jubilæumsarrangementerne finder man udstillinger, skolemad på gaden, skoleteater, skolehistoriske bøger, koncerter og meget andet. For skoleeleverne er der blandt andet planlagt et digitalt undervisningsmateriale, en række illustrerede børnefagbøger og en temauge i uge 41 med Skolernes Motionsdag og skolebal som en festlig afslutning og kulmination på jubilæet for eleverne.

Kilde: Kongehuset.dk

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden