4. okt. 2014
Af af Luise Marie Bekker

Kronprinsesse Mary fejrer folkeskolen

Mary ved ankomsten til lørdagens jubilumsshow i DR - flankeret af DR's generaldirektør og undervisningsministeren
Mary ved ankomsten til lørdagens jubilumsshow i DR - flankeret af DR's generaldirektør og undervisningsministeren
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
2014 er 200-året for Danmarks undervisningspligt, der betød fri skole til alle. Det fejrede kronprinsessen med et jubilæumsshow i DR.

Lørdag aften overværede kronprinsesse Mary DRs jubilæumsshow i anledning af 200-året for almueskoleloven. I 1814 indførtes en ny lov om almueskolevæsenet, der regnes for den første reelle folkeskolelov i Danmark, idet der indførtes skolepligt for alle børn.

Mary er protektor for jubilæet “Skole i 200 år”, der er blevet afviklet i hele 2014 med lokale og nationale projekter. Kronprinsessen var som vanlig elegant ved ankomsten - i en smart lilla kjole. Hun blev modtaget af bl.a. DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og undervisningsminister Christine Antorini.

- For mig har skolen en helt særlig status. Det er her, vi knytter venskaber, vi lærer at læse, og vi tilegner os faglig viden og kundskaber, så vi kan forfølge vores drømme senere i livet, sagde prinsesse Mary tidligere på året ved et andet arrangement, der markerede jubilæet.

Kronprinsessen var som vanlig elegant ved ankomsten - i en smart lilla kjole. Hun blev modtaget af DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, projektleder for "Skole 200" Anne Katrine Gjerløff og undervisningsminister Christine Antorini samt Antorinis to niecer.

Rasmus Bjerg var vært ved showet med optrædende på scenen som Søren Malling, Steffen Brandt og TV-2, undervisningsminister Christine Antorini, Klumpen & Raske Penge, Michala Petri, Knud Romer, Thomas Buch Andersen og DR Juniorkoret.

Læs mere om: