13. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fik en skøn modtagelse i Finland

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary tog hul på sit arbejdsbesøg til Finland med stil. På rådhuset i Helsinki blev den danske æresgæst modtaget med åbne arme af en flok glade børn fra en lokal institution.

Det danske erhvervs- og kulturfremstød i Finland fik en flot indledning, da kronprinsesse Mary ankom til rådhuset i landets hovedstad Helsinki.

Kronprinsessen blev varmt modtaget af borgmester Jan Vapaavuori, der smilende bød velkommen til rådhuset, hvor man tog hul på et spændende program.

Også en masse glade børn fra den lokale Onnela-institution var på rådhuset for at vifte med danske og finske flag og sørge for, at Mary følte sig velkommen.

Mary afløste Frederik

Kronprinsessen så forrygende ud, da hun sammen med en større dansk erhvervsdelegation gik i gang med et stramt todages program.

Mary skulle egentlig ikke have været med på det vigtige besøg i Finland, for oprindeligt var kronprins Frederik manden, der skulle stå i spidsen for det særlige fremstød.

På grund af kronprinsens rygoperation og hans efterfølgende pause fra officielle opgaver tog kronprinsessen derfor over.

På den første af to arbejdsdage var der fokus på bæredygtige byløsninger. Et område, som både Danmark og Finland satser meget på.

Stor gallamiddag i aften

I aften deltager kronprinsessen i en stor gallamiddag, og fredag skal hun med den danske delegation til byen Turku på den finske vestkyst.

Her vil det overordnede emne er den maritime industri, og kronprinsessen skal blandt andet besøge et skibsværft.

Læs mere om: