8. dec. 2012
Af af Ulrik Ulriksen, BILLED-BLADET i Beijing

Kronprinsesse Mary fik kuldechok i Kina - se video

Det er koldt i Kina - det ses tydeligt på dette billede af kronprinsesse Mary, der skutter sig med lidt varm gløgg mens kronprins Frederik muntert ser til.
Det er koldt i Kina - det ses tydeligt på dette billede af kronprinsesse Mary, der skutter sig med lidt varm gløgg mens kronprins Frederik muntert ser til.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsparret er nu kommet til Beijing hvor vinterkulden i landet for alvor gav kronprinsesse Mary problemer.

Det kan da godt være at det er koldt i Danmark, men i Kina er det altså endnu koldere i disse dage. Og det danske kronprinspar var i Beijing på årets hidtil koldeste dag i storbyen på det kinesiske fastland.

Temperaturen dykkede helt ned på minus tolv grader celsius, og når det blæste for fuld kraft, så oplevede kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og alle andre i den kinesiske millionby en chillfaktor på minus 17 grader.

De arktisk kølige vinde fra Gobi-ørkenen sugede enhver form for varme ud af kroppen på kronprinsparret og bestemt også BILLED-BLADETs udsendte, som er fulgt med Mary og Frederik til Kina.

Især da kronprinsparret besøgte den danske ambassade i Beijing og var æresgæster til et modeshow i ambassadens gårdhave under åben himmel, var det til at se på dem, at de havde det hårdt i minusgraderne.

Både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik klarede skærene, men det krævede, at de blev hyllet ind i varme tæpper, mens de så modeshow i den iskolde fryseboks af en gårdhave, og så hjalp det da også, at der i anledning af julemåneden blev serveret varm gløgg til de kongelige gæster i Beijing.

Kronprinsesse Mary havde det særligt hårdt og måtte trække et stykke pels helt op over ansigtet for at holde næsen lun.

Efter kuldechokket i det fri på ambassadegrunden, skyndte kronprinsparret sig hjem på deres varme hotel Kempinski, hvor de senere samme aften deltager ved kinesisk julegallafest med dejlig mad og god underholdning.

Se vores video med BILLED-BLADETs udsendte i Beijing, der fortæller om dagens kølige oplevelse:

Læs mere om: