Torsdag, 12. januar 2023 - af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary fik pulsen i vejret: Rap på fingrene

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprinsesse Mary åbner Kræftens Bekæmpelses nye besøgscenter udForsk i København.
Video: Hanne Juul /Journalist: Marianne Singer
Kronprinsesse Mary og landets nye sundhedsminister Sophie Løhde kastede sig ud i sjove og lærerige udfordringer ved åbningen af Kræftens Bekæmpelses nye besøgscenter udForsk.

Kronprinsesse Mary både lærte og legede, da hun sammen med landets nye sundhedsminister Sophie Løhde (V) kastede sig ud i sjove udfordringer under åbningen af Kræftens Bekæmpelses nye besøgscenter udForsk i København.

Således blev det center åbnet med aktiviteten Cellen, hvor de sammen med skoleeleven Folke skulle gendanne cellens DNA ved at trykke hurtigst muligt på knapperne, når de lyser - ligesom ved det populære spil "Slå en muldvarp" i Tivoli.

Hvordan det gik for kronprinsessen, kan du se i videoen i toppen af artiklen

Mere alvorligt

Efterfølgende blev det mere alvorligt, da kronprinsessen fortsatte til aktiviteten "Se ind i kroppen", hvor hun på en interaktiv skærm gik på opdagelse i en kræftpatients krop og kom helt tæt på blandt andet kræftknuder.

Lærerige oplevelser

Centret er målrettet elever i 7.-10. klasse og deres lærere, og i udForsk kan de få en interaktiv og lærerig oplevelse, hvor de har mulighed for at undersøge forskellige kræftformer, celledeling, hvordan kræftceller ser ud, og hvad vi selv kan gøre for at forebygge sygdommen, der rammer flere end 40.000 danskere hvert eneste år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden